Alle elsker brunch

Hvem elsker ikke en god og veltillavet brunch? Hvis I vil høre vores bud, så er der faktisk ikke ret mange, som ikke sætter pris på en lækker brunch, med alt hvad der hører sig til. Og den trend kan vi virkelig mærke hér hos Madkonceptet, hvor vores brunch catering er en af vores mest populære catering tilbud. Brunchen er også gået hen og blevet en helt almindelig måde at markere højtider og mærkedage på, og samtidig er den blevet et måltid, som rigtig mange ynder at nyde i weekenden måske på café eller restaurant, og som et alternativ til at hente håndværkere og tebirkes fra bageren.

Det lettere alternativ til frokosten

Selvom man måske skulle tro at brunchen er en forholdsvis moderne opfindelse, så stammer den faktisk helt tilbage til slutningen af 1800 tallets England. Fænomenet opstod nemlig her som et lidt lettere alternativ til den tunge søndagsfrokost, der med fordel kunne indtages efter søndagsgudstjenesten. I stedet for den store søndagsfrokost, som dog også stadig er en udbredt tradition i England, så kombinerede man i brunchen morgenmadens lettere elementer med frokostens tungere og mere salte elementer.

Brunchtrenden spredte sig derefter hurtigt til USA, hvor den i dag er en yderst populær måde at mødes og spise sammen på.

Danskerne er vilde med brunch

I Danmark har vi også taget imod brunchtrenden med åbne arme. Der findes jo nærmest ikke den café eller restaurant med respekt for sig selv, som ikke serverer en eller anden variation over den ”klassiske” brunch tallerken eller brunch buffet. For når vi skriver ”klassisk”, så betyder det nærmere bestemt, at den danske brunch typisk varierer lidt fra både den britiske og den amerikanske. Hvor den amerikanske brunch gerne domineres lidt af pandekager, æg og bagels, vil man i England typisk støde på både grillede pølser, de klassiske ”baked beans” og stegte grøntsager som champignoner og svampe.

Her i landet er vi mere til en lidt lettere version af brunchen, og man vil ofte støde på retter som f.eks. yoghurt med mysli, frisk frugt og rugbrød med pålæg.

I skal ikke snydes for noget

Her hos Madkonceptet er vi også tossede med dette hélt særlige måltid, og vi forstår godt, hvorfor brunchen er faldet i så god jord hos danskerne. Brunchen ligger nemlig op til hyggeligt og uformelt samvær, hvor man er sammen om at starte dagen på en god måde med alle de bedste elemeter fra både morgenmad og frokost. Og fordi vi ikke synes, at I skal snydes for noget, så tilbyder vi et hav af forskellige retter af vælge mellem, når man bestiller brunch catering hos Os; både de klassiske danske samt indslag fra det amerikanske, spanske, britiske og franske. Og I skal selvfølgelig også have lov til selv at vælge, hvor meget variation I ønsker på tallerkenen. Derfor kan I helt frit vælge mellem 6, 8, 10 eller hele 12 forskellige slags brunchretter, selvfølgelig altid serveret med vores hjemmebagte og højt roste brød til. Og vi leverer brunch ud af huset til både private og virksomheder samt til større og mindre selskaber og arrangementer.

Del dette indlæg

Bestil en prøvefrokost